Светът отдава почит към легендарната Тина Търнър. Певицата почина на 83-годишна

...
Светът отдава почит към легендарната Тина Търнър. Певицата почина на 83-годишна
Коментари Харесай

Вдъхновяваща, неудържима, легенда: Светът скърби за Кралицата на рокендрола

Светът отдава респект към именитата Тина Търнър. Певицата умря на 83-годишна възраст в дома си край Цюрих след дълго боледуване. Неизчерпаемата ѝ сила на сцената и неподражаемия ѝ глас я трансформират в Кралицата на рокендрола. Тя оставя след себе си безконечни шлагери, с които са израснали генерации по целия свят.

Още в първите часове след новината за гибелта на Тина Търнър фенове възпламениха свещи пред нейния дом:

 Цветя пред дома на Тина Търнър Снимка: EPA

Почитатели сложиха цветя и върху звездата ѝ на Алеята на славата в Калифорния:

 Почит към Тина Търнър Снимка: EPA

Световноизвестни персони уважиха паметта ѝ с трогателни изявления в обществените мрежи. 

„ Знаех, че мога да изпея всичко, което ми се даде “, споделя тя

НАСА също посвети специфична обява: " Музикалната легенда Тина Търнър блестеше на сцената и в сърцата на милиони като Кралицата на рокендрола. Наследството ѝ ще живее постоянно измежду звездите. "

„ Тина Търнър беше сурова. Тя беше мощна, беше неудържима. Беше самата себе си - говореше и пееше своята истина в наслада и болежка, в успех и покруса. Днес ние се причисляваме към почитателите по целия свят, с цел да отдадем респект на Кралицата на рокендрола и на звездата, чиято светлина в никакъв случай няма да угасне “, написа Барак Обама.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също отдаде респект и описа нейната история.

„ Преди да стане кралица на рокендрола, Тина Търнър е щерка на фермер в Тенеси. Като дете пее в църковния хор, а по-късно се трансформира в един от най-успешните реализатори на всички времена. Освен че е гений, който промени американската музика вечно, персоналната мощ на Тина е забележителна. Преодолявайки компликациите и даже насилието, тя построява кариера за вековете и построява живот и завещание, които са напълно нейни. Джил и аз изпращаме любовта и молитвите си на брачна половинка ѝ, на останалите членове на нейното семейство и на почитателите по целия свят, които през днешния ден скърбят за дамата, за която са съгласни, че е била " просто най-хубавата ".

Снимка: Туитър

Редица международни звезди показаха скръбта си от непредвидената вест.

" Толкова съм тъжен от смъртта на моята прелестна другарка Тина Търнър. Тя беше извънредно надарена певица. Беше вдъхновяваща, топла, занимателна и великодушна. Тя ми оказа помощ толкоз доста, когато бях млад и в никакъв случай няма да я не помни ", написа Мик Джагър в Туитър.

" Думите " именит ", " емблематичен ", " дива " и " суперзвезда " се използват прекомерно постоянно, само че Тина Търнър въплъщава всички тях и още доста други - необикновен реализатор, музикант и модернист. За мен тя постоянно ще бъде ентусиазъм за милиони дами по света. Нейната музика ще продължи да въодушевява идните генерации. Почивай в мир, Кралице! ", написа Марая Кери.

Тина Търнър е притежател на осем награди " Грами ", а през кариерата си продава повече концертни билети от всеки различен солов реализатор в историята.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР